Coach Evelyne Vanraes

Studiebegeleiding

Je kan bij mij in de praktijk in Londerzeel terecht voor wiskunde, statistiek, chemie, fysica en theoretische mechanica.

Maak een afspraak

Mijn basisopleiding is burgerlijk ingenieur, specialisatie toegepaste wiskunde. Ik heb een uitgebreide kennis van wiskunde en de meeste wetenschappelijke vakken, zowel van de leerstof van het middelbaar als van hoger/universitair onderwijs. De feedback die ik krijg van mijn studenten is dat ik goed ben in ‘moeilijke dingen simpel uitleggen’ en veel onmiddellijk bruikbare praktische tips geef.

Neem altijd je eigen studieboeken mee. Ik pas me aan aan de notaties en symbolen die jij geleerd hebt. Neem ook verbeterde toetsen en taken mee. Daaraan kan ik snel zien wat jouw meest gemaakte fouten zijn, en wat de leerkracht precies verwacht. 

Omdat het niet de bedoeling is leerlingen blijvend afhankelijk te maken van bijles, besteed ik ook aandacht aan hoe je studeert. Een goede studiemethode is het halve werk!

Ik heb ook ervaring in het begeleiden van leerlingen die hun diploma halen via de examencommissie. Dit vraagt een specifieke aanpak, met een planning op maat, en lessen op regelmatige basis. Indien nodig ga ik ook mee naar een inzage.

Praktisch

De lessen gaan steeds door in mijn praktijk te Londerzeel. De praktijk ligt tegenover het zwembad, op enkele minuten wandelen van het station. Er is voldoende parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving.

Een les duurt in principe 50 minuten. Als je je goed kan concentreren kan het in overleg ook langer. Kom op tijd zodat we de tijd goed kunnen besteden. 

Er is geen mogelijkheid tot elektronische betaling. De basisprijs voor een losse les is 40 voor leerlingen van het secundair onderwijs, en 50 voor studenten van het hoger onderwijs. Een intensief begeleidingstraject, een traject ‘leren leren’ of voorbereiding examencommissie is altijd op maat. Het tarief is afhankelijk van de hulpvraag, de intensiviteit, de moeilijkheidsgraad en de dringendheid. 

Illustratie bij aanbod Wiskunde

Wiskunde

Wiskunde is een vak dat sterk steunt op alle voorgaande jaren. Daarom is het belangrijk de basis goed te beheersen. Wie moeite heeft met de theorie krijgt alles nog eens rustig uitgelegd. We maken ook samen oefeningen. Herhaling is essentieel, daarom geef ik vaak extra oefeningen mee.

Illustratie bij aanbod Leerstoornissen

Leerstoornissen

Ook jongeren met leerstoornissen zijn welkom. Het is niet de bedoeling logopedie te vervangen. Bijlessen zijn een nuttige aanvulling door in te spelen op de specifieke leerstof. De bijlessen zijn sowieso individueel, zo kunnen we optimaal inspelen op jouw specifieke situatie.

Vakantiewerk of tweede zit

Ook in de zomer kan je bij mij terecht. Wacht niet tot het einde van de vakantie, neem na het rapport zo snel mogelijk contact op zodat we een planning kunnen opstellen.

Coach Evelyne Vanraes – Tel: 0498/241499 – E-mail: evelyne@evcc.be – BE0644.463.149