Ontwikkelingsgerichte coaching

Voor wie?

Coaching is voor iedereen. Het enige wat van belang is, is dat je openstaat voor coaching. Dat wil zeggen dat je er van overtuigd bent dat verandering mogelijk is. 

Een lijst maken van mogelijke aanmeldingen waarvoor je bij mij terecht kan is onbegonnen werk. Enkele veel terugkerende thema’s zijn

  • Je maakt een crisis door thuis of op het werk, en weet niet hoe het verder moet
  • Je wil de balans tussen werk en privé terug vinden
  • Je wil leren grenzen stellen of voor jezelf opkomen
  • Je vraagt je af wie je bent, en wat je nog wil in het leven
  • Je hebt een burn-out of loopt er tegen aan
  • Je bent op zoek naar zingeving in je leven
  • Je wil meer grip op je leven
  • Je wil inzicht krijgen in je eigen gedrag en functioneren
  • Je staat voor een belangrijke beslissing
5/5

Hoe gaan we te werk?

We vertrekken vanuit een ontwikkelingsvraag : je wil iets bereiken of veranderen maar weet niet hoe. Je huidige situatie is het vertrekpunt. Het eerste wat we doen is het doel helder krijgen. Het is ok als je nog niet weet wat je precies wil bereiken. Dan maken we er een concreet project van. We ontdekken wat jij nodig hebt om vooruit te kunnen met je ontwikkeling. Je zal dingen behouden, wat goed is kan blijven. Je zal ook nieuwe dingen toevoegen, en uiteindelijk zal je ook loslaten wat je belemmert om voort te gaan.

Het gesprek is het belangrijkste middel. Daarnaast zet ik als professionele coach heel gericht tools en methodieken in. In het verleden graven doen we alleen als dat nodig is om voortgang te kunnen creëren. Het verschil met andere begeleidingsvormen is dat het er bij coaching om gaat de antwoorden in jezelf te vinden. Daarom zal ik je niet zomaar advies geven, of een oplossing influisteren. Je zal van binnenuit tot inzichten komen.

Het is mijn bedoeling mezelf zo snel mogelijk overbodig te maken. Voor je het weet vaar je geheel op eigen kracht!

Praktisch

De sessies gaan steeds door in mijn praktijk te Londerzeel. De praktijk ligt tegenover het zwembad, op enkele minuten wandelen van het station. Er is voldoende parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving. Er is geen mogelijkheid tot elektronische betaling.

Tarieven

Een traject bij mij is een investering. Van wat je zal leren, heb je een leven lang plezier! Je investering is 125 per sessie.

Dit tarief is enkel geldig voor privé-personen. Ben je zelfstandige, of wordt de coaching gefinancierd door het bedrijf, neem dan contact op voor een offerte.

Als je nog twijfelt, contacteer mij voor een gratis kennismakingsgesprek. Dat is volledig vrijblijvend. Na dat gesprek beslissen we of ik de juiste coach voor je ben, en of we verder samen kunnen werken.

Wat is ‘ontwikkelingsgericht’?

Ontwikkelingsgericht coachen verwijst naar het Vorkmodel ontwikkeld door Rudy Vandamme van Het Ontwikkelingsinstituut. Dat is een methodiek die er naar streeft dat je ontwikkeling duurzaam en zinvol is. Het werkt op verschillende vlakken tegelijk. We kijken naar waar je naar toe wil, maar ook naar hoe je daarmee bezig bent, wie je wil zijn in dat alles en welke zingeving daarmee tot stand komt.