Hoi! Ik ben Evelyne

Stilzitten is niks voor mij. Zowel letterlijk – in al mijn levendigheid maak ik al eens brokken – als figuurlijk, ik ben altijd aan meerdere projecten tegelijk bezig.

Ik ben een enthousiaste kennisspons die graag alles wil begrijpen en houdt van logica en patronen en verbanden ontdekken. Ik kan helemaal opgaan in de interesse van het moment en heb altijd een backlog van boeken die ik graag wil lezen.

Achtergrond bij Over Evelyne

In mijn vrije tijd speel ik muziek in een blaasorkest. In de vakantie trek ik graag met mijn man en onze twee pubers de natuur in, vooral naar de bergen. Skiën in de winter, en kamperen in de zomer. 

Mijn droom is in een huis op wielen de wereld rondtrekken. Tips om mijn gezin te overtuigen mee te gaan zijn welkom!

Waarom ik deze job doe

Omdat ik geloof dat de wereld een fijnere plek is als meer mensen in zichzelf geloven en actie ondernemen om het leven te leiden dat écht bij hen past.  Al die fantastische fijne mensen, en toch… twijfelen aan jezelf, je vergelijken met anderen, altijd meer willen, nooit goed genoeg… Zo jammer! Ik begeleid je op een positieve manier in je persoonlijke ontwikkeling. Ik leer je waarderen wat er wél is. Je bent uniek. Er zit massa’s potentieel in jou. Van daaruit wil ik samen met jou kijken naar wat je nodig hebt om verder te kunnen groeien. Zodat jij kan worden wie je bewust kiest te zijn. 

Ik wil mensen van het leven laten genieten. Wil dat zeggen dat alles altijd maar leuk leuk leuk moet zijn? Nee, dat bedoel ik niet. Het is ok dat het dagelijkse leven af en toe lastig is. Ik pleit voor geluk te vinden in de gewone dingen. En plezier te hebben in je groeiproces. We moeten niet al die doelen gisteren al bereikt hebt. Stap voor stap, en geniet van het onderweg zijn.

Hoe ik coach werd

Ik had een job die ik niet graag deed. Heel technisch, veel detailwerk,… en wie mij goed kent weet dat dat eigenlijk niks voor mij is. Ik kon het wel, maar het kostte mij heel veel energie. Gelukkig wel heel leuke collega’s. Daarvoor had ik verschillende andere jobs, ook veel fijne mensen ontmoet, maar inhoudelijk, nou ja, zelfde verhaal. Ik wist ergens wel dat ik niet helemaal op mijn plek zat, maar ik wist niet wat mijn plek dan wel was.

Overeind blijven in mijn job kostte mij zoveel energie dat op een niet zo’n mooie dag de batterij plat was… Gedwongen thuis op de zetel, realiseerde ik me dat ik eigenlijk nooit echt bewust had gekozen voor wat ik zelf wou. Ik ging een studie doen omdat leerkrachten, familie en vrienden vonden dat die studie bij mij paste. Ik wist niet wat kiezen, dus deed ik dat maar. Toen ik daarna ging werken ging het net zo. 

Het heeft daarna toch nog enkele jaren geduurd eer ik durfde het roer durfde omgooien. ‘Ben je gek? Je gooit je diploma weg!’ ‘Zou je dat wel doen, kan je daar wel van leven?’ Uiteindelijk deed ik het tóch. Ik ging van altijd maar werken en de beste willen zijn, naar een trager leven, met minder tevreden en een job die echt bij mij past. Ik ben het levende bewijs dat als je je hart volgt, het leven simpelweg mooi kan zijn.

Opleiding

2019 – 2020, Breakthrough Coach, Els Van Laecke

2018, Ontwikkelingsgericht Coachen, Het Ontwikkelingsinstituut, Rudy Vandamme

2018, Self Management en Stresspreventie, Jef Clement

2017 – 2018, NLP Master Practioner , Het Ontwikkelingsinstituut, Marcel Hendrickx

2016 – 2017, Ontwikkelingsgericht coachen van perfectionisme (OCP) , Het Ontwikkelingsinstituut, Marcel Hendrickx

2016 – 2017, NLP Practioner , Het Ontwikkelingsinstituut, Sven Kerremans & Marcel Hendrick

Meer weten?

Welke beroepservaring heb je?

Ik begon mijn loopbaan als onderzoeker aan de universiteit. Daarna werkte ik verschillende jaren als ingenieur bij een grote bank. Ik ontdekte ik dat ik in deze functies mijn passie voor mensen niet kwijt kon, en begon opleidingen te volgen waarin persoonlijke ontwikkeling en bewustzijn centraal staan. Zelf gaan coachen was als een logisch vervolg. Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen volg ik nog steeds regelmatig bijkomende opleidingen. Kijk eens op LinkedIn als je het hele overzicht wil.

Doe je nog andere dingen naast coachen?

Ja, zeker! Mijn 'wandering mind' heeft veel afwisseling nodig. Daarom maak ik websites, werk als invaldocent voor Codefever en doe regelmatig vrijwilligerswerk bij vzw Ajaboe.

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Mijn partner en onze twee kinderen gaan met een groot deel van de aandacht lopen (wat ik helemaal niet erg vind!). We reizen graag, en trekken liefst de natuur in. Vooral naar de bergen. Verder speel ik muziek, doe yoga en lees veel. Ik heb geen zittend gat, zoals ze zeggen, altijd bezig met vanalles en nog wat!

Nog meer weten?